Your solids processing

Drogen – Fluïd bed technologie

Solids & Air heeft voor fluïd bed technologie gekozen om te drogen. In een fluïd bed wordt het product, door een opgaande luchtstroom, in een fluïde toestand gebracht. Door de mechanische beweging van het fluïd bed wordt dit effect versterkt. Zo ontstaat er een intensieve menging van lucht en product, waardoor een hoge warmte overdracht en een optimale fysische reactiesnelheid worden bereikt.

Door een goede combinatie van luchtsnelheid en mechanische beweging, kunnen korrelvormige producten met een grote spreiding in granulometrie succesvol en met een minimum aan stofvorming behandelen. Het fluïd bed, zowel statisch als geschud, heeft een werkingstemperatuur van -15°C tot +600°C. De bedsnelheid kan variëren van 0,2 tot 3,0 m/s.

 

Voordelen van een mechanische geschud fluïd bed t.o.v een getrild fluïd bed.

 Lage frequentie/hoge amplitude

Deze beweging garandeert een uniforme, stap bij stap beweging doorheen de droger. Deze beweging noemen we de “Plug Flow”.

 Schudbeweging genereert een versnelling van maximaal 1g.
Deze beweging garandeert een uniforme, stap bij stap beweging doorheen de droger. Deze beweging noemen we de “Plug Flow”. Een getrild fluïd bed kan een versnelling genereren tot 8g. De lage g-kracht van het mechanisch geschud fluïd bed zal uw product zachter behandelen met minder breuk en minder stof tot gevolg.

Elk fluïd bed heeft zijn specifieke kenmerken. Door zorgvuldig te testen in ons laboratorium, bepalen wij de meest effectieve en efficiënte behandelingsmethode. We hebben een fluïd bed droger beschikbaar die bij de klant kan worden opgebouwd om uitvoering te testen in productie omgeving. Wanneer alle parameters bekend zijn wordt de installatie volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd.

Een fluïd bed is toe te passen in volgende processen en industrieën:

* Granuleren in voeding en genotmiddelen industrie

* Calcineren van gips

* Drogen chemische producten zoals butylrubber, kaliumnitraat, waspoeder

* Koelen (Evaporatief),

* Defiliriseren van porfier

* Roosteren van noten/pinda’s

* Steriliseren van kruiden en specerijen

* Vriesdrogen van diverse voedingsmiddelen